Активите на Fibank към края на юни  достигат 12.48 млрд.

...
Активите на Fibank към края на юни  достигат 12.48 млрд.
Коментари Харесай

Fibank е с консолидирана печалба след повишение на приходите от банкови операции

Активите на Fibank към края на юни  достигат 12.48 милиарда лева, като се усилват по отношение на същия интервал на предходната година от 580 млн. лв.. Това четем в тримесечния консолидиран доклад за второто тримесечие на кредитната институция. По размер на активите тя резервира мястото си измежду водещите банки в българската банкова система.

Принос за това имат привлечените депозити от други клиенти, които към този момент са на стойност 10.48 милиарда лева с чисто нарастване за първото полугодие от 509 млн. лв.. И по този индикатор Групата поддържа позицията си в първите кредитни институции в страната.

Счетоводният личен капитал към края на юни възлиза на 1.34 милиарда лева и се усилва с 17 млн. лева за шестте месеца.

Вземанията от клиенти по балансова стойност са в размер на 6.60 милиарда лева, само че по този индикатор има понижение по отношение на края на предходната година с 50 млн. лв., означават от банката.
И в изискванията на пандемия от Covid-19 Групата усъвършенства главните си финансови индикатори, както и регистрира растеж в чистата облага за първите шест месеца в съпоставяне със същия интервал на миналата година от 3.16 млн. лв.., като тя доближава 36.80 млн. лв.. Това се дължи значително на по-високите доходи от банкови интервенции.
Общите парични приходи от банкови интервенции от началото на тази година възлизат на 222.476 млн. лева при 196.29 млн. лева година по-рано. Нетният лихвен приход за интервала януари – юни е в размер на 138.22 млн. лева и е с растеж от 9.30 млн. лева по отношение на същия интервал на предходната година. Основната причина за това е понижението на лихвените проценти по привлечени средства, което води и до по-нисък лихвен разход.

В същото време, чистият приход от такси и комисиони за първите шест месеца е 68.27 млн. лева и е с 13.72 млн. лева по-висок на годишна база.

Тези резултати са реализирани посредством мрежата от клоновете и офисите на Fibank, които в България са 125 – 42 местоположения в София и 83 – в градовете отвън София. „ Броят на клоновете и офисите отразява придържането към политиката за синергия и поддържане на оптимална успеваемост на клоновата мрежа “, разясниха от банката.

Fibank е обществено сдружение, част от чиято съществена активност е обществено привличане на влогове или други възстановими средства и даването на заеми или друго финансиране. В този смисъл за интервала до 30 юни не са настъпили събития отвън нормалната активност на Групата.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР